Ahad, 31 Julai 2011

KERANA RAYA AKU RELA BERPANAS BAGAI..


assalammualaikum..
korang da shoping raya?
mesti belum kan.
ye,aku memang jenis yg semangat2 ckt bab shoping ni.
sebab aku paling lemah semangat bab berjalan di kala BULAN PUASA.
hahahha.
nanti aku lepak macam orang Afrika yg xmakan bertaun2.=..=
so sehari sebelum bulan puasa dtg ke dunia,
aku pergi menyempatkan diri bersama askar2 aku untuk bershoping raya.

perjalanan di mulakan pada jam 11am.
mission pertama yg di tuju:KL SETRAL
tujuan:beli tiket raya.

ermm..cm tampak kuyus muyus.suke!haha.


pic pertama yg berjaya di ambil tanpa kelip.haha.


stylo kau mun!haha.

*oke time ni org keliling mula pandang pelik ke arah kami.
kenapa??
sebab dalam monorail pon nak bergambo.
aku pon menjawab tanpa di pinta.
"ada aku kisah?"
hahah.

yeay!sudah dapat tiket balek raye.
xpayah nak susah2 hati lagi.
*ehem!raya sakan aku taun ni.
cuti 3 minggu.heee~~


mission kedua yg dituju:TIME SQUARE MALL.
tujuan:makan segala voucher yg ado.
1.VOUCHER STATION KOPITIAM.
2.VOUCHER SUBWAY.

time ni je aku da shaking2.
sebab tibe2 rase lapo tahap gaban.hahah.
manusia kat TS jgn cakap.
kalah semut dlm National Geographic.=..=

dan dengan selaju mungkin seperti LRT kami mencari tapak pembinaan pemakanan.
memang da lapo tahap gila gaban.
nampak laki2 nsem mcm nak mamah jep.haha!
dan berbalik kepada tujuan asal.
hanya kerana voucher haku nk makan kat TS.heee~~

VOUCHER STATION KOPITIAM.

aku ade satu set voucer ni 4 dis year.
dat mean tiap2 bulan aku dapat makan sedap kat STATION KOPITIAM.harharharhar.

haku:petai chicken rice.<-peberet aku1tp petai aku xmakan,moon yg jd sasaran.haha!
wawa:black paper chicken rice
moon:pineapple fried rice.
*seploh bintang kat papadom.ngeee~~

di sebabkan kitorg ni pelanggan setia kat kopitiam ni.
staff2 kat cni naik muak tgk muke kitorang.
mane taknye.tiap bulan datang nak meranapkan bisnes depa dgn makan free.
sampai hampir separuh dr staff depa kitorang kenal.
antaranya,JALI.<-kekasih gelap wawa.hahaha!

pucat ckt muka sbb bdn da shaking2 lapo.haaa~~


pic kedua yg berjaya di tangkap tanpa kelipan mata dlm episod ini.=.=


pensponsor kemera pada episod kali ini.haha!
mekasih MOON.^^

selesai makan aku mengemukakan satu soalan kepada askar2 ku.

haku:"ermm..ermmm...korang da kenyang ke belum?"

askar2:"kenyang gila commander!!rase mcm nak terbalik perot!"

haku:"kalau saya ajak mkn lagi nak??"

askar moon:"tuan!tuan ni perot manusia ke perot biawak??"

haku:"cakap baik baik cikit."

askar moon:"ohh..maap sir!!assalammualaikum..tuan ni perot manusia ke perot biawak"

haku:"haaa..biawak biawak.haa..=..= so,awak pulak mcm mane??"

askar wa:"saye kan tuan,xkisah je.wpon bdn ade cm sedare mara papan,di sebabkan tuan nak belanja,saya setuju je.ade space lagi ni dlm perot.heee.."

haku:"demm..grrrr.."


perjalanan seterusnya:ke SUBWAY 4 REDEEM VOUCHER.^^

sempat amik pic tisu je.
sbb gerila aku nak gerak dengan cepat untuk mencapai objektif mission.=.'=


hah,lebih kurang nghope inilah roasted chicken sandwich.hee~~
*mekasih pak cik goog.


perjalanan di teruskan dengan muka segar.<- sbb dah kenyang perot.


mission ketiga yg dituju:LOWYAT PLAZA.
tujuan:semata mata nak beli pouch notebook.

aku belom penah nampak LOWYAT ni manusia2 nya dlm jumlah sedikit.=.'=


yeay!berjaya beli dgn haraga rm15.
harap my cousin suke.hee



mission keempat yg dituju:JALAN TAR.
tujuan:SHOPING RAYA.

sebelum sampai ke jln tar,haruslah menjeling2 ke cni.
mak aih!!ramai dowh kat SOGO.
da macam ade pesta kenduri potong jambull.=..=
oke,mekasih.xjadi nak masuk SOGO.


terus berjalan.
dan akhirnya mission utama dapat di laksanakan.
same jugak!!!
manusia ramai seperti esok nak raya.
padahal puasa pertama pon belommmm..demm!

rambang mata la!

hanya satu pic yg sempat di tangkap.
yg sempat aku wat kat jln tar adalah shoping dan aktiviti tolak menolak.
segala2 organ dah bergesel antara satu sama lain.haha!
segala bau bauan menjadi sebati dalam hidung.
dan setelah dapat segala barang2 keperluan raya.
pulang ke kolej dengan muka berkilat dan badan berbau kopok leko.=..'=


setelah itu inilah hasil hasil yg kami dapat dari rompakan pada hari ini.


beg tangan superb awesome!i like!!^^
*nghaye sakan mak ngah!


baju raya english cutton wawa n moon.cantik kan!!
murah2 sepasang rm90.
beli banyak lagi dapat murah.heee..
agak2 mane satu aku punya??


ladis top cutton.
jugak murah2 dowh!
saje beli sbb nak mula jadi ladies coz da nak kawen.hahaha!


ni yang aku xbole bla.
askar2 aku memborong jam swatch tau!haha!
berwarna warni.
bagus!commander bole pinjam.*tetiba.haha!

itu sahaja hasil rompakan kami.
kekurangan askar NIK mengurangkan hasil rompakan kami.
mission completed.

*try to pretend be a happy person although me not.

"SELAMAT BERPUASA"


sape2 rase diri dia comel gilee,sila kumen2 n like.tehee~~

7 KENTANG TERGOLEK2 NAK BERCAKAP:

nana ke? berkata... BALAS

best nye :)

noyis gila kentang~~ berkata... BALAS

@nana ke? HEHEH.bese je la na.org ramai sgt.xlarat nak abeskan jalan smlm.hee

miss_ain berkata... BALAS

yg byk bju kurung tu angah shopping kt ne??

noyis gila kentang~~ berkata... BALAS

@miss_ain jawapan teka teki ni ada kat atas.heee~`

miss_ain berkata... BALAS

kt mna ngah??yg kite tgk dlm gmbr ni ade gerai2 yg jual bju kurung tu kt mna??

noyis gila kentang~~ berkata... BALAS

@miss_ain jln tar.:)

miss_ain berkata... BALAS

jln tar kt ne ngah ?cm ne nk g tmp dia?