Isnin, 23 Januari 2012

ORANG JOHO SINONIM DENGAN KENDURI.

assalammualaikum semua...

hariini dan bukan hari esok.aku nak berkongsi lagi cerita tentang keeistimewaan orang Joho.Kalo ko sebut je JOHOR,memang tak sah laa klo tak di sinonimkan dengan KENDURI.lalu ianya termasuk dengan keluarga aku.aku tak tahu kenapa dan mengapa sebab dari kecik memang aku di lahirkan begini.hahaha

mungkin kerana kebanyakkan orang Joho dari golongan sederhana.atas sebab ini mungkin orang Joho lebih suka melahirkan rasa kesyukuran dengan menjamu orang ramai makan.tak kisah la dalam perkara apa pon.lahir baby baru buat kenduri,anak dapat kerja kerajaan buat kenduri,dapat naik gaji beratus ribu buat kenduri,dapat bonus rm500 buat kenduri,anak dapat result SPM 8a buat kenduri.yang seronoknnya time kenduri ni semua saudara mara boleh berkumpul dan yang paling penting dapat bergelak ketawa sampai pecah perot.kau tengok,betapa pemurahnya orang Joho ni.cuma malas je aku nak cerita.hahaha.


lalu pada hari sabtu semalam,sekali lagi keluarga besar aku telah berkumpul beramai bagi meraikan satu kenduri kesyukuran anak pak cik aku.

gotong royong itu penting.mampu mengeratkan hubungan.


dari generasi muda sampai ke generasi atuk nenek.

actually anak pakcik aku dengan jayanya telah mendapat keputusan 8a dalam PMR.tu yang pak cik aku buat kenduri.aku memang la suka bab2 kenduri ni.lagi lagi bab makan.2 yang superb!!haha


ibu ku yang steady cun walaupun tengah memasak.:')


yang berbaju putih 2 la pak cik aku.
yang baju oren mak cik aku.
yang baju itam ibu aku.
mereka adik beradik
jangan pelik kalau muka diorang sepesen je...


ni makcik aku lagi sorang.
makcik2 aku memang semua kepale gonjol gonjol.
macam anak anak sedaranya jugak.hahahaha.
tengok ibu aku 2,kuat berposing tau.hahah


ini salah seorang cousin aku
ni still tak cukup corum
so pada hari tersebut kami tak berkepochi sangat
klo cukup corum kompom bergegar rumah pakcik aku.hahaha
*ehem!cousin aku ni single.:D


lihat lah dunia.happy kan kalau boleh berkumpul ramai ramai macam ni.aku tak dapat nak amik pic yang banyak sangat sebab sibuk membantu memasak di dapur.haha.gambar makanan pon tak sempat snap but for you alls nak meleley air liur aku nyatakan la di sini antara makanan yang di hidangkan pada majlis kenduri ini.

nasi berserai
ayam masak tiga rasa
sup daging ala thailand
sayur capcai ala thailand
cake moist cokelat
cake puding berpandan
cake pisang ala Joho.


haishhh..tetiba perut aku pulak yang berbunyi kelaparan.hahah.


muka di akhir majlis.
sungguh tidak teratur.:D


ermmm...manusia bajet comel.haha


sekian,terima kasih.


sape2 rase diri dia comel gilee,sila kumen2 n like.tehee~~

5 KENTANG TERGOLEK2 NAK BERCAKAP:

miss keila berkata... BALAS

muahahah betul2...saya pon johor, batu pahat...

noyis gila kentang~~ berkata... BALAS

realy?wah..kite org pekan nenas.heheh.kg kt simpang rengam.^_^

queen`s heart berkata... BALAS

ngah... tq siap promote i lagi... teruja u... hahhahaha

noyis gila kentang~~ berkata... BALAS

hahah.same2.saje je promote org yg da single.hahahha

queen`s heart berkata... BALAS

tq sayang....