Sabtu, 7 Julai 2012

BAKAL PENJAWAT KERAJAAN

KURSUS INDUKSI UMUM DAN KHUSUS SESI 2/2012

induksi?apakah itu induksi..induksi adalah sejenis kuih berinti kuning yang di panggil...pulut lepa.oke tipu.maap.aku sedang di ambang bendera merah yang berkibar kibar.so mood changes berulang ulang sebanyak 360 darjah.=,=

definisi induksi bermaksud proses penghuraian yang membawa kepada pencapian sesuatu kesimpulan hukum daripada fakta fakta atau maklumat maklumat yang bersifat khusus.ala..cakap orang jawanye kursus.tak payah susah susah pikir.ni kira kursus khas untuk bakal bakal penjawat awam la.sebelum kitorang kerja kena tahu serba serbi pasal kerajaan.kalau kau tak tahu macam mana nak kerja dengan berkuailiti bukan?

seriously memang seronok kursus ni.yang selain bab mendengar ceramah la kan.aku memang tak bole dengar dengar ceramah ni.penceramah yang kelako,havoc aku layan.memang besau mata dr jam 8 sampai jam 6.tapiii..kalau penceramah lemau macam jajan bin bin memang aku tidur.jangan tanya kenapa,cuba ekau penceramah yang berada di tempat haku.

hari pertama:15/6/2012

kawan kawan makan kacang bersama

seronok.dari mahsa aku dah risau terpikir pikir kata kata seram dri kawan kawan INDUKSI SESI 1 bahawasanya kami semua akan berpecah belah ke kumpulan yang asing.namun...nasib menyebelahi kami apabila perkara yang di gembar gemburkan salah sama sekali.hey!satu kumpulan ada 7 orang budak mahsa bhai!mau tak riuh pikuk di buatnya.hahaha.gembira.




kumpulan 27.

semua sekali ada 552 peljar.terrrbahagi kepada 30 kumpulan.nampak sangat nama student mahsa yang dah akhir akhir kan.sabau je aku ha.tidak mengapa.asalkan ada kawan yang bole di ajak ketawa bersam,tidur bersama.makan kacang bersama dan ke tandas bersama.


muka bangun tidur.

hari pertama biasa biasa saja.sampai KSKB daftar,check in dapat bilik yang terrrbaik.mujur satu bilik dengan askar askar aku.NAJWA dan NIK.memang ketawa je lah sepanjang saat.-,-


hari kedua:16/6/2012



mana aku mana pokok.boleh beza.

hari kedua boleh settle lagi.seronok jugak lah kan.sesi sesi suai kenal.dah mula biang biang nak kenal dengan kawan dan cari kawan baru.aktiviti berkumpulan yang ado.banyak aktiviti dengar ceramah.macam macam topik.paling aku tak suka dengar topik pasal negara.hadoiii..merantok!!gula enam belas peket habis aku telan.mengantok mengalahkan staff nurse kerja malam 12 jam.


hari ketiga:17/6/2012


pagi pagi paling sibuk bergambar

hari ini sperti biasa.ceramah lagi.assignment pon melambak.individu dan berkumpulan.ingat aku pergi induksi nak hoorey hoorey namun assignment juga ado.siapalah kan yang wujudkan kursus induksi ni..ceramah hari ini..mampu buat aku ketawa tak kering gusi.sampai air yang aku bawak habis.terpaksa buat muka tebal mintak kawan.haaa..punya dasat!=.=

mulai malam hari ke tiga kitorang dah sibuk practise persembahan.

hari ke empat:18/6/2012



no komen.macam biasa.aku ngantok.nak tido dulu.scroll je la ke bawah..|-.-|
zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz...


hari ke lima:19/6/2012


berbaju bertemakan zoo.

hari ini ceramah seronok.memang aku ketawa terbahak bahak.tak mengantok langsung.terbaik la penceramah.tajuk jangan tanya.input pasal topik memang tak banyak.tapi tajuk tajuk sampingan yang aku ketawa bagai nak pecah perut melambak and ingat sampai mati.hahahahahah.


hari ke enam:20/12/2012

hasrat tercapai

pergi sini memang nak bergambar tak habis habis.untung kat sini kawasan memang cantik.so memang aku buat pre wedding lah kan dengan askar askar aku.haha.



bergambar dengan cikgu.





nik kata ni gambar pre wedding aku and dia.

time rehat di bagi sepatutnya masa dihabiskan dengan berehat.namun aku dan mereka hanya tahu mengambil gambar sampai habis filem kemera.-,-


hari ke tujuh:21/6/12

LAST DAY.YEAYYYY!!!


perempuan perempuan tangga

cantik kan kawan kawan aku.sebab itu aku tergolong jua.haha.tiada  yang memuji.haruslah memuji diri sendiri.terima kasih tummy trim.badan sayang telah langsing semula.


pantang di jamah dengan kemera.


kawan terbaik aku
mangsa buli aku.hahahaha.

"aku insan yang lemah.hanya mampu berserah..."



mngsa buli aku jua.
namun kuat sedikit.
mampu bembalas serangan aku bertubi tubi.



satu satunya kawan chinese aku.sayang kau Wong!:)

sampai di sini dahulu.malas aku nak bercerita panjang.totally seronok.terima kasih kerajaan kerana menaja pembelajaran kami tanpa rasa bosan.kami juga telah menjalankan tanggungjawab sebagai pelajar anda selama 3 ttahun.terima lah kami sedanya untuk berkhidmat di bawah bumbung kerajaan Malaysia.

TERIMA KASIH.
BERKHIDMAT UNTUK NEGARA.




fasilitator dan ahli kumpulan 27

*terpaksa masuk tarian arabic.penat aku bergelek dapat nombor 4 sahaja.namun alhamdulillah.:')


sape2 rase diri dia comel gilee,sila kumen2 n like.tehee~~

2 KENTANG TERGOLEK2 NAK BERCAKAP:

YaNa Yassin berkata... BALAS

Aik, kejap nyer induksi.. YY dulu 2 minggu tau. Kat Langkawi. Seronok dapat shopping. MUhahahhaha.

noyis gila kentang~~ berkata... BALAS

@YaNa Yassin ooo ye ke?skrg da tinggal seminggu je la kak.untung kan..hehe