Isnin, 5 Mac 2012

PENGARAH HOSPITAL KUALA LIPIS KACAK!


....terukir di bintang
tak mungkin hilang
cintaku pada mu....

kerana wajahmu Pengarah
aku tidur tidak lena
kerana senyuman mu Pengarah
aku mandi tak basah
kerana pujian mu itu Pengarah
aku tidur tidak lena
sepanjang masa
sepanjang jam
sepanjang minit jua saat
aku teringatkan senyuman manismu
sampai mata ku bengkak begkak bagaikan panda koala
kerana tidur tidak lena


hye semua..
masih ingat janji aku ingin cerita tentang KUALA LIPIS..mungkin anda akan ingat kembali setelah menekan di SINI.maaf semua.kesibukan aku sebagai pelajar membatasi segalanya.hei hei.jangan ingat pekerja awam dan swasta je yang sibuk.kami sebagai pelajar jua bertungkus lumus memerah keringat setiap hari dalam melaksanakan tugas.al maklum la,semenjak aku di final sem ini,haruslah kekurangan masa dalam merajinkan jari menekan keyboard.hari ini tiba tiba satu kuasa halilintar menguasai diri merajinkan aku menaip entry baru.terima ksih CALCI YUM!!

tahun ini insyaAllah jika umur ku panjang,aku akan menamatkan pelajaran di dalam Diploma In Nursing pada bulan jun 2012.after ini,aku bakal mendapat status Staff Nurse.insyaAllah.so di akhir semester aku telah di tempat kan oleh KKM untuk mempraktikkan segala teori di Hospital Kuala Lipis..



seriously praktikal di sini agak seronok
seronok mungkin dengan keadaan bangunan baru hospital
tetapi aku tidak suka dan jua tidak tenang dengan satu keadaan
di mana makhluk Tuhan yang aku gelarkan 'nyempreng' telah mengganggu ketenteraman hidup aku di sini
tak pernah satu hari pon 'dia' tak hadir dalam hidup aku
sentiasa mengganggu
lain entry aku sambung cerita pasal dia
kerana dia sungguh anoyying..


keseluruhannya di sini semua oke
bab makan oke
bab rumah oke
*sebab ada washer machine and astro.harharhar
bab transport oke
bab tenaga pengajar oke
bab pengarah hospital oke

banyak juga aktiviti yang kami involve kan diri
koir ado
fire drill ado
kursus cpr ado
tapi lain hari la saya cerita
sekarang masa memang terhad
di dalam cerita koir nanti akan ku ceritakan tentang
PENGARAH HOSPITAL LIPIS KACAK
seriously!
sebab itu aku telah lep lep kat dia.hahaha
dia telah memuji kami sebagai pelajar Mahsa
memang kembang la lobang hidung masa tu sekembang lombong emas.

bab yang tak okenya kat sini:
-staff hospital yang kureng mesra
-barang runcit mahal wooo..kalah Kuala Lumpur
-tiada tempat menarik boleh di kunjungi
*maaf,saya kuat berjalan.
-tempat makan tak banyak.
*maaf jua,saya kuat makan.-,-

tapi masih bersyukur kerana berada di kawasan yang masih boleh aku paham dialek nya
walaupun agak perkampungan di sini
tetapi masyarakat kat sini totally oke
cuba merasa hidup di tanah orang
kerana aku sentiasa menyanjungi tanah sendiri
lain orang lain caranya



berharap aku dapat menamatkan sesi praktikal dengan jayanya
setiap hari mengjitung hari
bulan 4 habis praktikal
kemudia sambung teori lagi
untuk menduduki peperiksaan besar


sampai di sini dahulu
cerita tentang 'nyempreng' dan koir di kemudian hari.
bye!


sape2 rase diri dia comel gilee,sila kumen2 n like.tehee~~

2 KENTANG TERGOLEK2 NAK BERCAKAP:

pwincess Lov3y dOv3y berkata... BALAS

alhamdullilah lepas niey daa ley ubt orang la niey..

**kim slam doktor ensem kat sne..:P muahaha

noyis gila kentang~~ berkata... BALAS

@pwincess Lov3y dOv3y haha..insyaallah syg..thanks.:')