Khamis, 8 September 2011

HARI RAYA AKU YANG PART 2 PUNYE.^^

SALAM LEBARAN KE 10.
aha!!baru je lepas isi kuih2 raya dalam balang kaca.
hari ini mencuri lagi masa yang ade.
bukan sekadar ingin mengedit gambar,
namun untuk mengisi kekosongan entry2 yang banyak aku tinggalkan.
maklumlah,ramai tetamu jenguk di rumah.teheee~~
kali ini perihal RAYA PERTAMA aku part 2.
mahukan PART 1?klik SINI.


amaran keras:sila senamankan jari anda sekerap mungkin kerana entry ini mempunyai gambar beribu lemon.^^


setelah sesi photoshot di pagi hari tamat,
sedara mara dari dekat dan jauh akhirnya tiba.meriahhhhh!!^^


2 dia,kalau bab makan muka aku memang yg paling first.haha.


my peberet juadah raya.
lemang,rendang,sambal kacang,sambal goreng ibu.:)


sementara menunggu segelintir lagi manusia2 dar Afrika dan Bangladesh,nak bergambo sebentar.hahah.
*jgn percaya,aku xdok sedara dr luar negara.=..=



keluarga mak itam aku,NOY JALAL.havoc tau!!sedondon!hehe.



keluarga NORIYATI AMAT.
pon gorgeous sungguh!haha.


mmuuuahh sayang ibu.
*dik nape kau mcm tak eklas cium ibu.haha


anak anak ibu yg gedik gedik belaka.tehee~~



pak itam dan my auntie,NORLIZA AMAT.
*ehem,mereka bukan suami isteri.ipar duai.harap maklum.haha.

ni suami sebenar my aunt,ISHAK ALI.
yang tadi suami angkat.hahah.


mak itam,NORMAH AMAT dan pak andak,ALIAS AMAT.
*mereka juga bkn suami isteri.tp adik beradik.=.'=


korang jangan pelik,
keluarga kitorang memang suke tersalah2 amik suami.
hahhaha.
kitorang sempoiiii,tak kisah punyee.
asalkan jangan over acting.:)
dan di entry ini juga aku nak paparkan kejelitaan pari pari yg aku sempat jumpa di pagi Syawal.
dyorg memang superb!!jelitawan habess!!haha.
setiap kali ada event dalam family HJ AMAT,
mereka inilah yg memeriahkan majlis.
xde mereka senyap sunyilah tanpa gegaran rumah nenek ku.hahah.
jom saksikan aksi2 mereka.




















PAR PARI DARI KAYANGAN.<- pari pari ke ikan pari??haha


gambar skema..ayu jeee.^^


stat da,kemengongan terserlah.=..=


love for peace.:)


apabila tanduk tanduk di jadikan aksi.haha.


laknan semata mata.=.=


ketandusan posing,mcm 2 pon boleeee..hahahaha.


tidak ketinggalan aksi cermin mata dr jari jemari.haha.


begitulah aksi PARI PARI tersebut.
mereka sangat riang orang nya.
tak sah kalau dah jumpe,tak ketawa.
ketawa mmg jenis xde sikit2 punye.
kalau bole dr pagi sampai ke subuh esok,ade je bende yg nak di ketawakan.
hahahhah.itulah kami.

NORIS EKA RAUDZAH.<- bertunang.
MAIZATUL FADZLIN.<- berkahwin
SHAFIZA NAJWA <- single,bole ngorat.
INTAN SHAFINAZ <- xsure,rasenye single.
NUR ATIKAH <- ermm,mcm ade,mcm xde.kesimpulan single.



my cousin,mereka ni memey tak betul.haha.


meriahnyee...sayang nak hilang moment2 ni.:)


rase macam ade kekurangan dlm gambar ni kan.:'(


insan insan kecil yg tak mengerti apa apa.

selesai menjamu selera,
kami sekeluarga membuat bacaan tahlil ringkas untuk arwah atok dan pak ngah.
entah kenapa dan macam mana,
sedang aku memulakan bacaan Al Fatihah,
tibe2 sayu di hati teramat sangat.
terus terhenti bacaan aku,menangis.
adik menyambung bacaan.
sedih sedih yang teramat.
mungkin rindu di hati terhadap atuk yg tinggi sebagai penyebab.

habis tahlil sesi bermaaf maafan pulak.
woooo...time ni lagi la mencurah2 air mata aku.
macam air terjun lajunya.wuwuwuwuwu.

bole plak time ni ada background music lagu raya sedih.
*hampeh adik aku tau.=..=


pak andak dan nenek.T.T


nenek dan mak itam.sedih tgk nenek.:'(


tgk mata aku,dah merah menyala,naseb bek cousin aku,AZLAN rajen sedekah tisu kat sume org.haha.


mereka ni lakonan menangis je.hampeh tau korang.haha.
my cousin INTAN & AFIQ.


ini pula sesi memberi duit raya.

wooo...anak sedare aku banyk wey dapat wet raye.
untung kan jadik budak budak kecik ni.
tak mintak pon,orang hulur je duit raya.
tahun depan abes la aku kene ketuk wet raya sebab dah keje.haha.

*EHEM!!SETELAH DI PERKENANKAN TOLAK TAMBAH BAHGI TOLAK,DUIT RAYA AKU LEBIH DARI RM50.hik!:D


manusia2 comel yg sempat aku curik gambar.^^

my little princess.
meragam abes,tak nak bergambar.ni je ade gambo curik!


penat agaknya,2 yang xde mood.geram!comel je berjilbab.:)

my little prince.
kalau yg ni muka mintak pelempang.hahaha.
mood dia baik,pantang di agah,ketawa tak abes2.^_^


oke,siap!!
esok lusa tulat bakal ada perihal raya di Syawal ke dua.
coming soon ya!
.noktah.


sape2 rase diri dia comel gilee,sila kumen2 n like.tehee~~

2 KENTANG TERGOLEK2 NAK BERCAKAP:

adinda berkata... BALAS

kehilangan seseorg yg disayang amat terasa syawal kali ni....
walaupun meriah namun hati meruntun kesedihan...

noyis gila kentang~~ berkata... BALAS

@adinda yup!kemeriahan dalam kesedihan.rindu pada dia xpenah lenyap.hanya doa sebagai bekalan.:)